Hvis du leder efter en smuk og historisk europæisk by at besøge på din næste storbyferie, kan du ikke gå galt i byen med Prag. Prag ligger i Tjekkiet og er af gode grunde en populær turistdestination. Her er blot fire af de mange grunde til, at du bør tilføje Prag til din rejseønskeliste.

1. Arkitekturen er fantastisk

Prag er hjemsted for noget af den smukkeste arkitektur i Europa. Fra slotskomplekset, der dominerer bybilledet, til de bedårende peberkagehuse i den gamle bydel, er der så meget at se. Og fordi Prag ikke blev bombet under Anden Verdenskrig, som så mange andre europæiske byer blev det, er arkitekturen velbevaret og virkelig fantastisk. Sørg helt sikkert for at medbringe dit kamera!

2. Maden er lækker (og billig!)

Hvis du elsker god mad, vil du elske Prag. Traditionelle tjekkiske retter som svíčková na smetaně (en oksekødsret serveret med dumplings og fløde) og vepřo-knedlo-zelo (stegt svinekød med dumplings og surkål) er hjertelige og lækre, perfekte til at varme sig på en kold vinterdag. Og da Prag stadig er et relativt uopdaget turistmål, er maden meget overkommelig sammenlignet med andre europæiske storbyer. Du kan få et mættende måltid for under 70 kroner!

3. Der er så meget historie at udforske

Prag er gennemsyret af historie, der går over 1.000 år tilbage i tiden. Den gamle bydel er særligt charmerende med sine snoede gader og stemningsfulde pladser. Og fordi Prag engang var et centrum for folk som Franz Kafka og Albert Einstein, er der også masser af museer og kulturelle attraktioner at udforske. Uanset om du er interesseret i kunst, litteratur eller historie, kan du finde masser at holde dig beskæftiget i Prag.

4. Det er nemt at komme rundt

Prag er en by, hvor man kan gå meget let, hvilket gør den perfekt til at udforske til fods. Og hvis du bliver træt af at gå (eller hvis det regner), er det offentlige transportsystem fremragende – det er rent, effektivt og billigt. Uanset om du rejser alene eller med venner eller familie, vil du nemt kunne komme rundt og se alt det, som Prag har at byde på.

Seværdigheder, der skal ses i Prag

Uanset hvad dine interesser er, vil der helt sikkert være noget i Prag, der vil fange din fantasi. For historieinteresserede er den gamle bydelsplads et must-see. Denne maleriske plads er hjemsted for nogle af byens mest ikoniske vartegn, herunder det astronomiske ur, det gamle rådhus og Vor Frue før Týn-kirken. Hvis du er interesseret i kunst og arkitektur, skal du sørge for at tjekke Golem-huset, som siges at være stedet, hvor det legendariske jødiske væsen blev skabt. Og intet besøg i Prag ville være komplet uden et stop ved Prags borgkompleks – en af de største gamle borge i verden.
Hvis du er på udkig efter noget, der er lidt mere afsides, kan du overveje at tage på et flodkrydstogt langs Vltava eller udforske en af Prags mange parker og haver. Byen er også hjemsted for flere interessante museer, herunder Mucha-museet (dedikeret til art nouveau-kunstneren Alphonse Mucha) og Dominikanerklostermuseet (der har til huse i et tidligere kloster, som blev grundlagt i 1285).
Og glem ikke at nyde noget af byens lækre mad! Traditionelle tjekkiske retter omfatter svíčková (oksefilet i flødesovs), goulash (en kraftig oksekødsgryde) og knedlíky (dumplings serveret med kød eller sovs). Du kan også finde masser af fremragende øl her – det siges, at Prag har flere pubber pr. indbygger end nogen anden by i Europa!