Hvis du overvejer at tage på en storbyferie, så kan du ikke gå galt i byen med Milano. Denne stilfulde by er fuld af kultur, god mad og vidunderlig arkitektur. Her er en guide, der hjælper dig med at få mest muligt ud af din tid i Milano.

Hvad skal man se og gøre i Milano?

Der er masser at se og lave i Milano, men nogle af højdepunkterne er at besøge Duomo (Milanos domkirke), se Leonardo da Vincis Den sidste nadver i Santa Maria delle Grazie og slentre rundt i de smukke haver i Villa Reale. Andre populære seværdigheder er kunstgalleriet Pinacoteca di Brera, operahuset Teatro alla Scala og kanalområdet Navigli.

Hvor kan man spise i Milano

Hvis du er en madentusiast, så vil du blive forkælet med valgmuligheder i Milano. Nogle af de bedste restauranter i byen omfatter Ristorante Cracco, som er kendt for sin moderne fortolkning af klassiske italienske retter, Trattoria San Maurizio, som har specialiseret sig i fisk og skaldyr, og Da Giacomo, som serverer traditionelle lombardiske retter. Hvis du vil have noget lettere, er der også mange gode pizzeriaer og gelateriaer (isbutikker).

Hvor kan man bo i Milano

Der er ingen mangel på steder at bo i Milano, lige fra luksushoteller til budgetvenlige lejligheder. Hvis du er på udkig efter et hotel med karakter, så overvej at bo på et af byens mange designhoteller som Hotel nhow eller Armani Hotel Milano. Hvis du ønsker noget mere overkommeligt, kan du prøve Airbnb eller en af de mange ferielejligheder, der kan lejes.
Hvis du er på udkig efter en smart, kosmopolitisk by med god mad, mode og kunst, så er Milano det perfekte sted til din næste storbyferie. Denne norditalienske by har noget at byde på for alle, uanset om du vil shoppe seriøst, smage på noget af verdens bedste køkken eller udforske nogle af de mange kunstgallerier og museer.
For at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid i denne vidunderlige by, er her en guide til nogle af de bedste ting at se og lave i Milano.

Køb ind på Via Monte Napoleone

Via Monte Napoleone er en af de mest berømte gader i Milano, og det er nemt at se hvorfor. Denne fashionable gade er foret med high-end designerbutikker, hvilket gør den til det perfekte sted at shoppe for alvor. Hvis dit budget ikke rækker til designerklæder, skal du ikke bekymre dig – der er masser af andre gode butikker langs Via Monte Napoleone, hvor du kan finde mere prisvenlige varer.

Udforsk Duomo di Milano

Duomo di Milano er en af de mest ikoniske bygninger i Italien og et must-see for alle, der besøger Milano. Denne fantastiske gotiske katedral tog over seks århundreder at færdiggøre og er hjemsted for 3.400 statuer, 135 tårne og 700 figurer. Hvis du vil se nærmere på det storslåede ydre, kan du klatre op på tagterrassen og få en betagende panoramaudsigt over Milano. Når du er færdig med at udforske det ydre, skal du også bruge lidt tid på at beundre katedralens smukke indre.

Besøg Leonardo da Vinci National Museum of Science and Technology

Dette museum er et must for alle, der interesserer sig for videnskab eller teknologi. Det indeholder en enorm samling af maskiner designet af Leonardo da Vinci selv samt interaktive udstillinger, der vil lære dig om alt fra, hvordan raketter fungerer til hvordan elektricitet genereres. Museet har også et planetarium, hvor du kan lære om astronomi og læne dig tilbage og nyde fantastiske projektioner af nattehimlen.