Athen ligger mellem Det Ægæiske Hav og bjergene på det græske fastland og er en travl storby med en rig historie, der går flere tusinde år tilbage i tiden. Med sit milde middelhavsklima, sit pulserende natteliv og sine mange historiske seværdigheder er Athen det perfekte rejsemål for en storbyferie. Her er blot et par grunde til, at du bør overveje at tilbringe din næste ferie i Athen.

Museer og ruiner, der fortæller den vestlige civilisations historie
Som den vestlige civilisations vugge er det ikke overraskende, at Athen er hjemsted for nogle af verdens mest berømte ruiner og museer. Akropolis, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, rager højt op over byen og kan ses fra næsten alle steder, hvor du går. Denne gamle fæstning, som blev bygget i det 5. århundrede f.Kr., huser flere vigtige strukturer, herunder Parthenon, som af mange anses for at være en af de mest ikoniske bygninger i verden. Andre seværdigheder, der skal ses, omfatter Zeus’ tempel, Hadrians bibliotek og den antikke Agora.

En lækker smag af Grækenland

Det græske køkken er sundt, smagfuldt og perfekt egnet til spisning i varmt vejr. Mens du er i Athen, skal du sørge for at smage nogle traditionelle græske retter som dolmades (fyldte drueblade), spanakopita (spinattærte), Souvlaki (kødspyd) og Mousaka (auberginekasserolle). Og selvfølgelig ville intet måltid være komplet uden et glas eller to ouzo, Grækenlands nationale alkoholiske drik!

Det perfekte klima på alle tider af året

Athen har solskinsvejr det meste af året, hvilket gør det til et ideelt rejsemål for en vinterferie eller sommerferie. Temperaturerne varierer fra et gennemsnitligt maksimum på 31 grader Celsius (88 grader Fahrenheit) i august til et gennemsnitligt lavt niveau på 12 grader Celsius (54 grader Fahrenheit) i januar. Forår og efterår er også behagelige tidspunkter at besøge med gennemsnitstemperaturer i midten af 20’erne Celsius.

Grækenlands hovedstad vrimler med kultur, historie og smuk arkitektur. For ikke at nævne, at maden er helt utrolig. Her er et par ideer til, hvordan du kan bruge din tid på en storbyferie i Athen.

Dag 1:

For at starte din rejse på den rigtige måde, skal du begynde med en traditionel græsk morgenmad med spanakopita (spinattærte) eller koulouri (en velsmagende kage). Derefter skal du udforske nogle af byens mest berømte seværdigheder. Akropolis er et absolut must-see. Du kan også besøge Hadrians bibliotek og det olympiske Zeus-tempel. Om aftenen kan du nyde en lækker middag med kylling Souvlaki eller Moussaka på en af Athens mange fremragende restauranter. Sørg for at der er plads til dessert! Baklava og valnøddekage er begge populære valg. Til sidst kan du gå en tur på Monastiraki-pladsen, inden du tager tilbage til dit hotel for natten.

Dag 2:

Vågn tidligt op til en dag, hvor du skal udforske mere af Athens rige historie. Start på det nationale arkæologiske museum, som huser artefakter fra hele Grækenland, der går tilbage til forhistorien. Gå derefter en tur på Platia Syntagmatos (forfatningspladsen), hvor det græske parlament ligger. Sørg for at vinke til vagtskifte! Efter frokost – vi anbefaler at prøve HOULIATIKI SALATA (græsk salat) eller DOLMADES (fyldte drueblade) – kan du tage til Lycabettus Hill for at få en betagende udsigt over bybilledet nedenfor. Om aftenen kan du se en forestilling i dukketeatret i Plaka (Athens ældste bydel) eller nyde at kigge på folk over drinks og middag i Exarcheia.

Dag 3:

På din sidste dag i Athen kan du tage dig tid til at slappe af på en af byens mange udendørs caféer. Nip på græsk kaffe og kig på folk, mens du nyder Athens unikke atmosfære en sidste gang. Eller hvis du føler dig energisk, kan du alternativt tage en svømmetur på en af Athens fantastiske strande, inden du pakker dine tasker og rejser hjem.