Hvis du er på udkig efter en anderledes storbyferie i Europa, så kig ikke længere end til Budapest. Denne ungarske hovedstad er en livlig og pulserende by med masser at se og opleve. Her er vores guide til at få mest muligt ud af din tid i denne fantastiske by.
Budapest er delt i to dele af Donau-floden, og der er masser af broer, der forbinder de to sider af byen. Gå en afslappet tur over en af disse broer, og beundr udsigten over floden og bybilledet. Du kan endda tage en bådtur ned ad floden for at få et andet perspektiv.
Intet besøg i Budapest ville være komplet uden at se den ungarske parlamentsbygning, som er en imponerende nygotisk bygning, der ligger på bredden af Donau. Der tilbydes rundvisninger i bygningen, og det er værd at tage sig tid til at se det indre med dets udsmykkede detaljer. Mens du er i denne del af byen, skal du også besøge Heltepladsen og Stefansbasilikaen.
Hvis du vil have noget lidt skævt, kan du tage til Hospital in the Rock, som er et tidligere hospital, der blev omdannet til en atombunker i årene under den kolde krig. Der er mulighed for rundvisninger, og det er fascinerende at lære om, hvordan dette sted fungerede i så urolige tider.
Hvis du er interesseret i at lære om Ungarns kommunistiske fortid, så besøg Memento Park. Dette frilandsmuseum viser en række statuer og Monumentson fra den tid. Det er et tankevækkende sted, og det er værd at bruge en time eller to på at udforske det
I modsætning til sin kommunistiske fortid er Ungarn nu kendt for sin lækre mad og drikkevarer. De ungarske specialiteter omfatter goulash (en solid gryderet), kyllingepaprikash (kylling kogt i paprika-inficeret flødesauce) samt forskellige dumplings og kager. Skyl det hele ned med Unicum (en urtelikør) eller Tokaji (en sød hvidvin).
Er du på udkig efter en ny by at udforske? Et sted, der vrimler med historie, kultur og naturlig skønhed? Så skal du ikke lede længere end til Budapest! Budapest, Ungarns hovedstad, er en skjult perle, der ofte overskygges af andre europæiske hovedstæder som Paris og London. Men tro os, Budapest er mere end et besøg værd. Her er fire grunde til, at du bør planlægge din næste storbyferie i Budapest.

1. Der er noget for enhver smag

Uanset om du er historiefan, madentusiast eller friluftsentusiast, kan du finde masser at elske i Budapest. Byen er hjemsted for over 80 museer, herunder det ungarske nationalmuseum og museet House of Terror. Hvis du er på udkig efter noget at spise, vil du blive forkælet med byens mange restauranter og caféer, der serverer traditionelle ungarske retter såvel som internationale retter. Og hvis du vil ud og udforske naturen, er Buda Hills det perfekte sted til en vandretur eller en picnic.

2. Det er nemt (og billigt!) at komme rundt

Budapest er en by, hvor man kan gå til fods, og takket være dens kompakte størrelse er det nemt at komme fra den ene side af byen til den anden til fods. Hvis du hellere vil undgå at gå, er der også masser af offentlige transportmuligheder, herunder sporvogne, busser og tog. Og det bedste er? Offentlig transport i Budapest er utrolig overkommelig – en enkeltbillet koster kun omkring 2 euro!

3. Befolkningen er venlig og imødekommende

En af de bedste ting ved den ungarske kultur er dens gæstfrihed. Ungarerne er kendt for at være varme og imødekommende, så bliv ikke overrasket, hvis du nemt får nye venner, mens du er i Budapest. Måske finder du endda ud af at lære et par ord på ungarsk – det er ikke så svært, som det ser ud!