Hvis du er på udkig efter en destination til en forlænget weekend, der har det hele – kultur, natteliv, naturskønhed og masser af ting at se og gøre – så bør Oslo stå øverst på din liste. Denne skandinaviske hovedstad er den perfekte destination til en storbyferie, og med direkte flyvninger fra mange europæiske byer er den nem at komme til. Så hvad venter du på? Pak dine tasker og tag til Oslo til en forlænget weekend, du aldrig vil glemme!

Oslo i en nøddeskal

Oslo er Norges hovedstad, og med et indbyggertal på lidt over 650.000 er det også landets største by. Oslo ligger på Norges sydkyst og er omgivet af smuk natur, der er perfekt til udendørs aktiviteter som vandreture og skiløb. Og hvis du kan lide at udforske byen, har selve byen også masser at byde på, lige fra museer i verdensklasse og trendy restauranter til livlige barer og klubber. Med andre ord er der virkelig noget for enhver smag i Oslo!

De bedste ting at lave i Oslo

Uanset om du besøger Oslo på en romantisk weekendtur eller en familieferie i byen, vil du aldrig komme til at mangle noget at lave. Her er nogle af vores bedste anbefalinger:

Besøg Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet, der huser tre originale vikingeskibe fra det 9. århundrede, er en af Oslos mest populære turistattraktioner. Der er gratis adgang for unge under 18 år, hvilket gør det til en god aktivitet for børnefamilier.

Udforsk Vigeland Park

Vigeland Park er et af Oslos smukkeste grønne områder og er perfekt til en afslappet spadseretur eller en picnic på en solskinsdag. Parken er også hjemsted for over 200 skulpturer af den norske kunstner Gustav Vigeland, hvilket gør den til et must for kunstelskere.

Tag på en fjordkrydstogt

Ingen tur til Oslo ville være komplet uden at opleve de betagende norske fjorde på egen hånd. Der er masser af bådture at vælge imellem, så du kan læne dig tilbage og slappe af, mens du nyder det fantastiske landskab.

Norges hovedstad har noget for enhver smag, og den kan nemt udforskes på bare 48 timer. Her er vores guide til den perfekte storbyferie i Oslo.

Dag et

Start din første dag med at tage til den verdensberømte skulpturpark Vigelandsparken. Med mere end 200 skulpturer af Gustav Vigeland er dette en af Oslos mest populære turistattraktioner. Gå rundt i parken og se de mange menneskelige figurer i forskellige former og størrelser, der alle er afbildet i Vigelands karakteristiske stil. Derefter kan du slentre gennem Frogner Park mod Cure Vigeland Museum, som rummer en omfattende samling af kunstnerens værker.

Om eftermiddagen kan du gå en tur eller tage sporvognen ned til Aker Brygge, Oslos livlige havnekvarter. Det er det perfekte sted at kigge på mennesker og shoppe i de eksklusive designerbutikker. Når du har fået appetit, kan du stoppe op og spise frokost eller få kaffe og kage på en af de mange caféer og restauranter med udendørs siddepladser med udsigt over vandet. Om aftenen kan du nyde en lækker norsk middag – måske nogle traditionelle fiskefrikadeller eller kødboller – inden du går ud og drikker eller danser på en af Aker Brygge’s mange barer og klubber.

Anden dag

På din anden dag i Oslo kan du komme tidligt i gang og tage en bus eller et scenetog fra hovedbanegården op til Holmenkollen skispringbakke. Herfra kan du nyde den fantastiske udsigt over Oslo og få et indblik i Norges nationale tidsfordriv – skiløb! Hvis du føler dig aktiv, er der afmærkede vandre- og langrendsspor, der fører fra Holmenkollen.

Når du har fået stillet din appetit, kan du tage ned i byen igen og spise frokost i Mathallen Food Hall. Med mere end 60 boder, der tilbyder alt fra friske råvarer til håndværksost og håndlavet chokolade, er dette et paradis for foodies! Om eftermiddagen kan du udforske nogle af Oslos fremragende museer som Vikingskipshuset, der huser tre vikingeskibe fra det 9. århundrede, Nasjonalgalleriet med en enestående samling af norsk kunst eller Kon-Tiki Museet, der er dedikeret til Thor Heyerdahls Kon-Tiki-ekspedition
Afslut din perfekte storbyferie med middag og drinks på et af Grünerløkkas trendy spisesteder eller barer, inden du tager et sent nattog eller en bus tilbage til Hovedbanegården.