Træt af de samme gamle destinationer til storbyferier? Leder du efter et sted, der er lidt anderledes at udforske? Så kig ikke længere end til Gdansk i Polen! Denne maleriske by ligger ved Østersøkysten og er fuld af charme og karakter. Fra de idylliske omgivelser ved floden til de eventyrlige bygninger og farverige gader, er Gdansk en by som ingen anden. Og med så meget at se og gøre er det det det perfekte sted for en kort ferie. Her er blot nogle få af grundene til, at Gdansk bør stå øverst på ønskelisten over din storbyferie!

Den gamle bydel

En af de bedste ting ved Gdansk er, at den er lille nok til, at man nemt kan udforske den til fods. Start din ferie i den fantastiske gamle bydel, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Gå en tur langs den kongelige rute og se seværdigheder som det lange marked, den grønne port og Neptun-fontænen. Beundr den smukke arkitektur, og indsnus atmosfæren på dette helt unikke sted. Gå derefter ind på en af de mange caféer eller barer langs gaderne for at se på folk med en lækker polsk øl eller kaffe.

Krydstogt på Golden Gate og Moltawa-floden

Intet besøg i Gdansk ville være komplet uden at se Golden Gate, som er et af byens mest ikoniske vartegn. Denne smukke port var engang en del af byens befæstningsanlæg og giver nu en fantastisk udsigt over Motlawa-floden. Hvis du vil have et andet perspektiv, kan du hoppe om bord på et flodkrydstogt og nyde en afslappet tur forbi nogle af Gdansk’ mest berømte seværdigheder. Det er en fantastisk måde at slappe af og se verden passere forbi på!

Grunwald-monumentet og museet for Anden Verdenskrig

Gdansk har en fascinerende historie, og der er masser af muligheder for at lære mere om den under dit ophold. Du kan f.eks. besøge Grunwald-monumentet, som mindes en af Polens største sejre i middelalderen. Eller hvorfor ikke tage til Second World War Museum, som fortæller historien om Anden Verdenskrig fra et polsk perspektiv? Dette er blot to af de mange fremragende museer, der er værd at besøge i Gdansk.

Det store rådhus

Et af de mest ikoniske vartegn i Gdansk er Main Town Hall, som ligger i hjertet af den gamle bydel. Hallen blev bygget i det 14. århundrede og er siden blevet renoveret flere gange. Den seneste renovering fandt sted i 2010, og det er nu en af de mest populære turistattraktioner i byen. Hvis du ønsker at lære mere om Gdansk’ historie, skal du sørge for at besøge det store rådhus.

Chokolademuseet

Gdansk er hjemsted for Polens eneste chokolademuseum! Museet ligger i et ombygget byhus fra det 18. århundrede og fortæller om chokoladeproduktionens historie i Polen. Besøgende kan lære om, hvordan chokolade fremstilles, se historiske genstande og endda deltage i en workshop i chokoladefremstilling. Chokolademuseet er et must for enhver chokoladeelsker!

Westerplatte Memorial

Westerplatte ligger lige uden for Gdansk og er hjemsted for et mindesmærke, der mindes stedet for et af de første slag under Anden Verdenskrig. Den 1. september 1939 invaderede tyske tropper Polen ved at angribe et polsk militærdepot på Westerplatte. Kampen varede i syv dage, før de polske tropper blev tvunget til at overgive sig. I dag kan besøgende se resterne af slaget samt et museum, der dokumenterer denne vigtige begivenhed i historien